Skip links

Változások az őszi programjainkban

Változások az őszi programjainkban

Mindig is nyitott szívvel fogadtuk az élet változékonyságát és az új élmények örömét. Azonban ez a szeptember váratlan fordulatot hozott, és komoly változtatásokra kényszerültünk kórusaink programjában. 

2022. szeptemberére eredetileg koncertkörutat szerveztünk az Aurin Leánykar számára Görögországba, ahol részt vettünk volna egy nemzetközi kórusversenyen. Ám a sors más terveket szövögetett számunkra. Egy váratlan iskolai programról értesültünk, melynek során a diákjaink részt vesznek egy Erasmus+ programban Erdélyben ugyanebben az időszakban.

Bár eleinte csalódottak voltunk, hogy nem tudunk Görögországba utazni, gyorsan rájöttünk, hogy ez a változás új lehetőségeket nyithat meg előttünk. Rugalmasság a siker kulcsa a zene és az oktatás világában is, és ahogyan csak tudtunk, gyorsan alkalmazkodtunk a helyzethez.

Diákjaink legjobb érdekeit szem előtt tartva úgy döntöttünk, hogy átütemezzük az utazás időpontját és úti célját. A Nemzeti Tehetség Program folyamatos támogatásával Krakkóba, Lengyelországba az Adventi Kórusfesztiválra és Versenyre utazunk 2023 december első hétvégéjén. Ez a fesztivál különleges helyet foglal el szívünkben, mivel már egyszer részt vettünk rajta, és sikerekkel, élményekkel gazdagodtunk általa. Krakkóban lehetőségünk nyílik bemutatni tehetségünket két kategóriában is: egyházzenei és ifjúsági kategóriában is indulunk. 

A terveink megváltoztatása mellett izgatottan várjuk Krakkó varázsát és az adventi időszakot. A város gazdag történelme, vibráló kultúrája és meleg vendégszeretete biztosan inspirálni fogja előadásainkat és felejthetetlen emlékeket teremt diákjaink számára.

A krakkói verseny mellett várjuk a Vox Mundi fesztivált is, mely a mi Erasmus+ programunk záró eseménye Temesváron, Romániában. Ez a fesztivál a sokszínűséget, az egységet és a zene erejét ünnepli, mely áthidal kultúrák közötti távolságokat, hiszen más tehetséges fiatal zenészekkel együtt tanulhatnak és szerepelhetnek különböző országokból (Románia, Lengyelország, Szerbia, Franciaország).