Skip links

Lezárult a Miraculum Bérlet koncertsorozata

Lezárult a Miraculum Bérlet koncertsorozata

A Miraculum Bérletet azzal a céllal indítottuk, hogy tovább gazdagítsuk tehetséges kórustagjaink zenei útját és bevonjuk a közösséget. Ez a kezdeményezés arra irányult, hogy a fiatal zenészeket különféle zenei műfajokkal és professzionális előadókkal ismertesse meg koncertek és előadások sorozatán keresztül. Több éves kihagyás után a projektet 2022-ben sikeresen újraélesztettük a Magyar Kulturális Alap támogatásának köszönhetően, amelyet az Aurin és a Miraculum Alapítvány együttműködésével szereztünk meg.

A koncertsorozat, amely 2022 májusától 2023 szeptemberéig tartott, hat előadást foglalt magában:

  1. Operaének: Ádám Zsuzsanna, neves szoprán, erőteljes és érzelmes előadásával nyűgözte le a közönséget, mélyreható bevezetést nyújtva a gyerekeknek az opera világába.
  2. Énekegyüttes: Az AcapellArt Singers lenyűgöző a cappella előadást nyújtott, bemutatva a vokális harmónia szépségét és összetettségét.
  3. Kamarazene: A Kodály Iskola művésztanárai különféle kamarazenei darabokat adtak elő, kiemelve e műfaj összetettségét és együttműködési jellegét.
  4. Jazz: A Bohém Trio a jazz energiáját és improvizációs szellemét hozta el a közönségnek, dinamikus előadásukkal magával ragadva fiatalokat és idősebbeket egyaránt.
  5. Népzene: A Muzsikás Együttes, egy neves népzenei együttes, a magyar népzene hagyományait ismertette meg a gyerekekkel, gazdagítva kulturális ismereteiket.
  6. Szóló előadás: Csuka Marcell harmonika szóló előadása egyedi és inspiráló élményt nyújtott, bemutatva a hangszer sokoldalúságát és kifejező erejét.

Ezek a koncertek egyben interaktív élmények is voltak. Minden művész megosztotta szakmai útját, kihívásait és meglátásait, értékes perspektívákat nyújtva a gyerekeknek arról, mit jelent a zenei világban sikert elérni. Ez a közvetlen interakció segített áthidalni a szakadékot a fiatal zenészek és a tapasztalt profik között, mélyebb megértést és elismerést keltve a különféle zenei területek iránt.

A projekt célja az inkluzivitás és a hozzáférhetőség volt. Megfizethető bérleteket kínáltunk, amelyek lehetővé tették, hogy egész családok látogathassák a koncerteket, egyetlen áron. Ez a megközelítés nemcsak a családi részvételt ösztönözte, hanem szélesítette a gyerekek zenei stílusokkal és történetekkel kapcsolatos ismereteit is.

A Miraculum Bérlet társadalmi haszna sokrétű. Azáltal, hogy zenésznek vagy nem zenésznek készülő fiatalokat különféle zenei műfajokkal és szakmai tapasztalatokkal ismertetünk meg, elősegítjük kreatív és intellektuális fejlődésüket. A koncertek közösségi érzést is erősítenek, összekötve családokat és zenerajongókat a művészet közös élvezetében. A gyermekek és szüleik pozitív visszajelzései alátámasztják a projekt sikerét és annak hatását a résztvevőkre.

Összegzésképpen, a Miraculum Bérlet tanúbizonyságot tesz elkötelezettségünkről az ifjúság fejlődése és kulturális ismereteinek gazdagítása iránt. A projekt sikere megerősíti küldetésünket, hogy innovatív és vonzó kulturális kezdeményezések révén inspiráljuk és oktassuk a következő generációt.

 

A Miraculum Bérlet megvalósításában pályázatírói, kommunikációs és grafikai partnerünk a Divisart volt.

A Miraculum Bérlet koncertsorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jöhetett létre.