Skip links

Miraculum Gyermekkórus

A Miraculum Gyermekkórus 1996-ban alakult a kecskeméti Kodály Iskola általános iskolai felső tagozatos gyermekeiből. Az 1950-ben alapított Kodály Iskola Magyarország első ének-zene tagozatos általános iskolája. Az iskola Kodály Zoltán zenepedagógiai munkásságának szellemében tanítja a gyerekeket, amelyhez szervesen kapcsolódik a kóruséneklés. A kórus alapítója és vezetője: Durányik László.

Az énekkar a reneszánsz muzsikától a XX. századi kórusművekig minden téren igyekszik repertoárját bővíteni, hangsúlyt helyezve Kodály, Bartók, Bárdos, Kocsár műveire. A kórus célja: fontos szerepet betölteni a város kulturális életében, szervesen bekapcsolódni a magyar zenei életbe, részt venni és eredményesen szerepelni hazai és külföldi hangversenyeken, fesztiválokon és kórusversenyeken, színvonalas hangfelvételek készítése, Kodály Zoltán szülővárosának, Kecskemét nevének méltó képviselése az egész világon.

Eddigi működésük alatt 16 első díjat nyertek. A gyermekkar többször a kórusverseny első díja mellett a közönségdíjat is elhozta.

Énekükkel köszöntötték Károly herceg, brit trónörököst, a norvég királyt, a lengyel a máltai, az észt államfőt is. A kórus Európa sok országában járt már, így koncertezett Angliában, Dániában, Belgiumban, Németországban, Szlovákiában, Szlovéniában. Hollandiában, Spanyolországban, Franciaországban, Csehországban, Lengyelországban, Görögországban.

1998 márciusában készült el a gyermekkórus első önálló CD-je, amit 2003-ban és 2007-ben másik két önálló CD követett. Ezek mellett számos lemezen szerepel az énekkar, mint például a Budapesti Fesztiválzenekar 1999-es Kodály CD-jén vagy a 2012-ben megjelent Kodály Zoltán Bicinia Hungarica és Tricinia összkiadásán.