Skip links
Kodály Iskola, Kecskemét

Kodály Iskola, Kecskemét

Az alapításának 70. évfordulóját ünnepelő, és az ország első ének-zenei általános iskolájaként 1950-ben létesült Iskola napjainkban Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola néven működik.

Az Intézményben az ének-zenét emelt szinten oktató általános iskolára épül a négy évfolyamos gimnázium, valamint a szakgimnázium – klasszikus zenész, néptáncos és népzenész tagozattal. Az éneklést és a kiemelkedő színvonalú kórusmunkát az általános iskolások és a gimnazisták az alapfokú művészeti iskola klasszikus zenei, népzenei és néptánc tanszakain folytatott tanulmányokkal egészíthetik ki.

Az alapfokú művészetoktatás kereteiben, zeneművészeti ágon magánéneket, zongorát, orgonát, hegedűt, gordonkát, gitárt, fuvolát, oboát, klarinétot, szaxofont, fagottot, trombitát és ütőhangszereket, valamint népihegedűt, népi furulyát, citerát és népi éneket tanulhatnak a növendékek. Táncművészeti ágon néptánc oktatás folyik.

A szakgimnázium zeneművészeti tagozatán az alábbi tanszakok működnek: billentyűs (zongora, orgona, csembaló), ütős, vonós, húros (hegedű, mélyhegedű, gordonka, nagybőgő, gitár), fafúvós (fuvola, oboa, klarinét, fagott, szaxofon), rézfúvós (kürt, trombita, harsona), magánének, zeneelmélet- szolfézs. Párhuzamos képzéssel a szakmai tantárgyakat a közismereti tárgyakkal egyidejűleg tanulják a diákok.

A szakgimnázium néptánctagozata 1999 óta működik intézményünkben.

Következő események
6000 Kecskemét, Dózsa György út 22.
Vas, 03 dec,  19:00