Skip links

Versenygyőzelem Krakkóban

Versenygyőzelem Krakkóban

Az Aurin Leánykar fantasztikus eredményt ért el a Krakkói Adventi Kórusfesztiválon, ahol ifjúsági kórus kategóriában első díjat vehettünk át. Az elismerés nemcsak a kemény munkánk, de az összetartó közösségünk eredménye is, amely az utóbbi évek viszontagságai után nagy erőt ad az énekkarnak. Egy versenyfellépésünk és három koncertünk volt két fantasztikus templomban is a belvárosban.

Amikor épp nem a versenyre készültünk, felfedeztük a lenyűgöző várost és annak látványosságait is. Az ikonikus Wawel, a gyönyörű főtér a Városháza tornyával, a vásárcsarnokkal és a Mária-templommal mind lenyűgöző látnivalók voltak, amelyek révén megmerültünk a város történelmében és kultúrájában.

Egy igazán különleges pillanat volt, amikor régi barátainkra, az Acapell’Art Singers-re találtunk a városban. Meglepő volt, hogy éppen itt, Krakkóban találkoztunk velük két hónappal azelőtt, hogy fellépnek Kecskeméten a saját Miraculum bérlet koncertsorozatunk keretében. Az énekegyüttes kivételes előadása szívünket melengette a krakkói hidegben.

A karácsonyi vásár a főtéren valóban mesés élmény volt. Az ünnepi fények, a karácsonyi dalok és az illatos sütemények varázslatos hangulatot teremtettek, és még mélyebbre ágyazták az ünnepi hangulatunkat. A buszút kissé fárasztó volt, de az elkápráztató táj, a hófödte hegyek és erdők feledtették velünk az utazás apró kellemetlenségeit. 

Összességében ez az utazás felejthetetlen élmény volt számunkra. A zene, a társaság és a város különleges varázsa egyesült, hogy felejthetetlen pillanatokat hozzon számunkra. Köszönetet mondunk a Nemzeti Tehetség Programnak és mindenkinek, aki támogatott minket, és hozzájárult ahhoz, hogy ez a kórusfesztivál megvalósulhasson!